اگرچه روی یکی از عناصر غذایی کم مصرف بوده و به مقدار اندکی موردنیاز گیاهان است، اما کمبود روی در نقاط مختلف جهان بسیار رایج است. بیش از ۶۰ درصد اراضی کشاورزی ایران به دلیل آهکی یا قلیایی بودن خاکها، دچار کمبود شدید روی هستند لذا با افت ۵۰ درصدی محصول مواجه میباشند. روی (Zn) بهعنوان عنصر ضروری در فعالیت آنزیمهای گیاهی، مؤثر در نقلوانتقال عناصر، ماده اصلی سازنده اسید آمینه تریپتوفان و هورمون اکسین است. کمبود آن موجب کاهش شدید رشد رویشی و عامل ریز برگی (جارویی شدن) میگردد. بهطورکلی، ساخت پروتئینها، تنظیمهای فعالیت هورمونها و تولید انرژی در گیاهان تحت تأثیر عنصر روی میباشد. بسیاری از گیاهان بهویژه مرکبات، سیب، انگور، دانههای روغنی، حبوبات، ذرت و برنج به کمبود روی بسیار حساس میباشند.
چگونگی پرورش گوجه فرنگینظرات این مطلب
تعداد صفحات : 0
درباره ما
مجموعه گل و گیاه ظرافت ارائه دهنده انواع نهادههای کشاورزی مانند انواع بذرها، کودها، سم ها، محصولات و آموزشهای کشاورزی میباشد. لطفاً برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت http://zerafat.com مراجعه کنید.
اطلاعات کاربری
لینک دوستان
خبر نامه
چت باکس
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی